Categories
Начин на живот

4 основни неща за ангажирането на служителите в отдалечен свят

Табелите бяха там преди години. Проучване на Gallup World за 2017 г. показа, че само 15 процента от служителите в света се чувстват ангажирани по време на работа. Често работодателите не успяваха да доставят това, което хилядолетията и генерал Зерс искаха от работна среда.

Твърде лесно е да се обвиняват проблемите с ангажираността на служителите като неизбежен резултат от пандемията, но това е опростяване. Моето наблюдение е, че онези компании със силни, позитивни култури просто са се адаптирали да работят в отдалечен свят и продължават да насърчават успешно ангажираността на служителите. За онези компании, които преди са се борили с ангажираността, проблемите им сега стават по-очевидни.

Gallup Analytics установи, че проучването на Gallup Panel от 2020 г. показва, че 75% от хилядолетията са ангажирани на работа Millennials и Generation Z са бъдещето на нашата работна сила, така че този процент е изключително обнадеждаващ. Но това не са общи резултати – те се отнасят за американски хилядолетия, работещи отдалечено, които имат мениджъри, които ги информират, грижат се за тяхното благосъстояние и ги подкрепят, за да се чувстват добре подготвени по време на работа.

Ако успеете да го направите правилно, ползите от по-висока ангажираност са ясни. В задълбоченото проучване „ Удовлетвореност на служителите и корпоративно представяне в Обединеното кралство“ бяха анализирани 35 231 рейтинга на служителите от Glassdoor , един от най-големите сайтове за работа и набиране на персонал в света, за 164 големи компании в Обединеното кралство между 2014 и 2017 г. Резултатите разкриват, че фирмите са оценили по-високи от настоящите им служители по отношение на удовлетворението постигат по-добра рентабилност в сравнение с тези с по-ниска оценка. Той също така подкрепя връзката между удовлетвореността на служителите и представянето на фирмата и сигнализира на капиталовите инвеститори, че е в тяхна полза да се използват настроенията на служителите и рейтингите на компаниите, когато се оценяват компаниите за инвестиционни възможности.

И така, как можем да подкрепим ангажираността на служителите?

1. Бъдете умишлени с комуникацията си и проходете беседата
Много ясно разберете каква е мисията и ценностите на вашата компания и се уверете, че тези ценности са адекватно съобщени. Служителите трябва да бъдат част от по-общата картина и да определят къде се вписват. Много е трудно да се чувстваш мотивиран или целенасочен, ако продължаваш да изпълняваш задачите си всеки ден, без да имаш истинско усещане за това как това влияе върху цялото.

Американска консултантска фирма Imperative анкетира 2000 служители на LinkedIn и установи, че 41 процента могат да бъдат категоризирани като „целенасочени“. Защо LinkedIn трябва да се грижи? „Според изследването на Imperative, целенасочено ориентираните служители са с 54 процента по-склонни да останат в компанията за пет и повече години и с 30 процента по-вероятно да бъдат с високи резултати.

Ангажирането на служителите не попада само в обиколките на отдел „Човешки ресурси“. Не е добре да имате силно ценностно предложение, ако не се държите в съответствие с него или възнаграждавате хората за прилагането му. Лидерите и мениджърите в организацията трябва да подражават на ценностите и да комуникират ясно. Улеснете служителите, като моделирате поведението, което искате да видите като проникващо в цялата организация. Прочети още: Идеи за подаръци за Свети Валентин за гаджета и съпрузи

2. Разнообразната култура е овластена
Милениалите и по-младото поколение Z, дори повече, са по-предприемчиви от всякога. Доклад на Pew Research Center казва, че поколение Z е едно от най-разнообразните поколения от расова и етническа гледна точка. Това означава, че разговорът за разнообразието и приобщаването ще бъде част от изграждането на упълномощена култура. Около 62 процента вярват, че увеличаването на разнообразието ще бъде от полза за обществото.

Поколение Zer Kess Eruteya, основател на Inclusion Z , компания, която преодолява разликата между корпорациите и Generation Z, вярва, че за да могат корпорациите да запазят служителите си, те трябва да им дадат нещо, към което да се стремят. В крайна сметка е трудно да се видиш как напредваш в организация, в която не можеш да се видиш в нито един от лидерите.

3. Грижа за благосъстоянието на служителите
Когато се чувстваме истински обгрижени, това обикновено вдъхва лоялност. Благополучието не е само физическо, но и емоционално и психическо. Уверете се, че вашите служители вземат периоди на почивка и развиват някакъв баланс (което може да бъде трудно, ако работите от вкъщи). Срещайте се редовно с тях, един по един, за да имат форум за обсъждане на притеснения.

Джей Брегман, сериен предприемач и съосновател на успешното приложение, Hailo, се опитва да постави служител благосъстояние на преден план в дневния му ред на най-новата му стартиране Коуши . Те имат почивен петък следобед всяка седмица и стипендия, която да харчат за здравни и уелнес инициативи. Отплатата е в производителността на служителите и 20-процентния ръст на броя на персонала през 2020 г.

4. Преодолейте разликата във възприятието
Най-добрите компании разбират „пропастта“. Те всъщност знаят какво мислят техните служители (доброто и лошото), вместо да се опитват да познаят какво може да работи за техните служители. Всички ние се нуждаем от обратна връзка, за да напредваме, да растеме и да се развиваме. Компаниите не са по-различни. Когато разберете какво искат вашите служители, вие сте в по-добра позиция да им го дадете.

За да работи това, компаниите трябва да се справят с „психологическата безопасност“ на своите служители – термин, създаден от Ейми Едмъндсън, професор в Харвардското бизнес училище. Вашите служители трябва да се доверят, че могат да дават честни отзиви. Прозрачната и отворена комуникация може да бъде от ключово значение за укрепването на това доверие.