Categories
Мода

J&J костюми в синьо, за да повиши осведомеността за рака на простатата на виртуалната седмица на модата в Ню Йорк

Jans Janssen отново е подходящ за информираност за рака на простатата. В сини якета на костюми, тоест със знаменитости и добре познати модели, които на практика удрят пистата на модното шоу на Blue Jacket по време на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Сега в петата си година, събитието този четвъртък, спонсорирано от онкологията на Янсен в подкрепа на Фондацията за рак на простатата, придобива нов акцент, фокусиращ се върху расовите различия и недостатъчно обслужваните общности.

Ракът на простатата е най-често диагностицираният рак при чернокожите мъже – и човек с цвят е два пъти по-вероятно да умре от болестта, отколкото белият мъж, каза Родни Гилеспи, вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Janssen Oncology. Профилактиката и грижите за рака на простатата са причина, която е важна за него като чернокож, а също така и в близост до дома, защото свекърът му е боледувал.

Гилеспи ще участва, заедно със знаменитости и телевизионни личности, в обличане на ансамбли от синьо яке от различни известни дизайнери. Това е втората му година за моделиране в шоуто. И докато миналогодишното пътуване беше разходка на живо на сцената с групата от знаменитости в Челси Пиърс, тази година Гилеспи засне своя сегмент в дома си, облечен в тоалет на Майкъл Страхан.

Моделите на знаменитостите от 2021 г., които ще бъдат облечени в ансамбли със сини якета, включват актьори Били Портър, Марио Кантон и Доминик Фумуса, заедно с телевизионните личности Бил Най, Дон Лимон от CNN и метеорологът от Ню Йорк Фокс Майк Ууд. Подобно на Gillespie, всички участници са заснели своите погледи на пистата вкъщи и са изпратили видеоклипове на редактори, които ще зашият самостоятелните разходки в онлайн шоу.

Заедно с шоуто на пистата, вечерната програма ще включва виртуални дискусии както с модни, така и със здравни специалисти, които говорят за здравето на простатата и изследванията на рака. Зрителите, които искат да се включат, могат да се регистрират до сряда на www.bigmarker.com/blue-jacket/2021 или да гледат предаването по-късно в YouTube канала на Blue Jacket .

Една от продължаващите теми на ревюто на Blue Jacket насърчава мъжете да се тестват.

„Връща се към ранното откриване и това е част от това, за което става въпрос. Това е някакъв забавен начин да обърнете внимание на важността да се лекувате и да се тествате “, каза Гилеспи, добавяйки, че чернокожите мъже трябва да бъдат проверявани около 45-годишна възраст, а всички мъже трябва да бъдат проверявани на 50-годишна възраст.

Портфолиото от лекарства за рак на простатата на J&J включва Erleada, одобрен през 2018 г. – продължение на по-ранното лечение Zytiga. Той също така има права върху Zejula, лекарство, което се продава основно от GlaxoSmithKline, при заболяването, а инхибиторът на PARP притежава обозначение за пробивна терапия на FDA при метастатичен рак на простатата. Високо конкурентната категория рак на простатата включва също лекарства като Pfizer и лидера на пазара на Astellas Xtandi и Bayer и Orion’s Nubeqa .