Categories
Лайф

Това са милиардерите, които са платили по 55 милиона долара, за да бъдат първите космически туристи

Axiom Space , производител на орбитални модули, разкри имената на четиримата туристи милиардери, които ще пътуват до Международната космическа станция на космическия кораб Crew Dragon на SpaceX .

Полетът командвана от бившия астронавт на НАСА Майкъл Лопес-Алегрия , – който е вицепрезидент на Axiom SPACE-, ще има като пътници на американския инвеститор Лари Конър , канадския филантроп Марк Pathy и израелския бизнесмен Eytan Stibbe .

Лопес-Алегрия, който е полетял в космоса четири пъти по време на рекордната 20-годишна кариера в НАСА, ще стане първият човек, който ще командва както граждански, така и търговски мисии за човешки космически полети, отбелязва Axiom Space. От своя страна Конър ще бъде първият пилот на частна мисия в аналите на космическите полети. Пати ще бъде 11-ият астронавт на Канада. Стиббе, близък личен приятел на астронавта от Колумбия Илън Рамон и бивш пилот на израелските военновъздушни сили, ще бъде вторият в Израел. И двамата ще летят като специалисти по мисии.

Мисията, наречена Axiom Mission 1 (Ax-1), ще бъде първата, която ще посети Международната космическа станция от частна компания. „Космическите туристи“ ще пътуват не по-рано от януари 2022 г. и ще прекарат 8 дни в американската база на гарата.

The Washington Post съобщава, че всеки билет за Axiom Mission 1 струва 55 милиона долара и че базираната в Хюстън компания очаква да стартира до две търговски мисии годишно.