Categories
Лайф

Ето как Илон Мъск знае, че кандидатът лъже на интервю за работа

Добавянето на нови хора към работен екип обикновено е нещо, което трябва да бъде решено интелигентно, особено ако стартирате вашата компания. От друга страна, винаги ще искаме да знаем колко големи бизнесмени се справят с това.

В този контекст Илон Мъск , основател на Tesla и SpaceX , задава на своите кандидати няколко въпроса, за да разбере способността им да решават проблеми и дали лъжат. Работодателят коментира, че ако не отговорят честно на първия въпрос, ще бъде много трудно за кандидатите да поддържат своето изложение последователно.

Според CNBC магнатът моли своите кандидати да му кажат един от най-трудните проблеми, които са имали да решават или се сблъскват в живота си и как са успели да го преодолеят.

Според работодателя хората, решили проблема, знаят как точно са го направили и могат да опишат малките подробности. Тези, които лъжат, обаче няма да могат да разкажат убедително историята си.

Важно е да запомните, че за Мъск, който разкри своя метод на Световната правителствена среща на върха през 2017 г. , не е необходимо кандидатът да има университетско образование или степен, а по-скоро да разгледа постиженията, които е постигнал през целия си живот.

Въпреки че го разкри през 2017 г., Мъск е верен на метода си, тъй като ако си спомняме през ноември 2020 г. той търсеше инженери за Берлинската гигафабрика и в своя Twitter публикува добавяне на автобиография и описване на някои от най-трудните проблеми, които те разрешиха и как точно са направили.