Categories
Лайф

Amazon представя нови офиси, базирани в Вирджиния

Сградата с формата на спирала и е вдъхновена от природата

След като Джеф Безос остави контрола над компанията в ръцете на Анди Джаси, те също разкриха плановете си да построят новите си офиси като футуристична сграда, вдъхновена от двойна спирала.

Високото 107 метра пространство е проектирано от архитектурното студио NBBJ . Според The Washington Post изследването е вдъхновено от природата за двойни спирали, от ДНК веригата до галактиката Млечен път.

В социалните медии дизайнът на новата сграда беше сравнен с коледно дърво, докато други си спомниха Вавилонската кула. Някои по-малко впечатлени обаче мислеха, че е като емотиконите на каката. Но като цяло той е добре приет в сравнение със сградите, които често се виждат.

Според медиума сградата ще бъде нещо повече от кабинки. Структурата във формата на спирала ще има дървета и тераси по страничните коридори, като по този начин „предизвиква усещането за разходка в планината“.

Но това не е всичко, компанията иска сградата да се слее с квартал Вирджиния, така че ще предложи читалище, амфитеатър, парк за кучета и дори нови велоалеи.

„Не става въпрос само за работа. Но как взаимодействате с общността си “, обясни архитект Дейл Алберда, директор на студиото на NBBJ .